Sigrid Hunke-İslam Güneşi

e-kitap indir
İslam Güneşi Kitap Kapağı İslam Güneşi
Sigrid Hunke
İslam,Dini,Kültür
Bedir Yayınları
1997 PDF 497

Bu eser, Müslüman - Türk aydınlarına sadece mazi ile ilgili bir gurur ve iftihar duygusu vermekle kalırsa, kendisinden beklenen hizmeti tam yapmış sayılmayacaktır.

Çünkü dünün o parlak ve aydın İslam medeniyeti ve kültürü bugün şiddetli bir buhran geçirmektedir. Müslümanlar eski medeniyet ve üstünlüklerini kaybetmişlerdir. Bu kitap, imanlı aydınlarımızı bu sahada düşünmeye sevkedebilirse, kendisinden bekleneni yerine getirmiş olacaktır.

 


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Abraham Galante – Sabetay Sevi ve Sabetaycıların Gelenekleri

e-kitap indir
Sabetay Sevi ve Sabetaycıların Gelenekleri Kitap Kapağı Sabetay Sevi ve Sabetaycıların Gelenekleri
Abraham Galante
Geyik Yayınları
168

Abraham Galante Türkiye ve Osmanlı Yahudileri Tarihi araştırmalarının en önemli ve hala aşılamamış isimlerindendir. Sabetay Sevi isimli çalışması yazarın, önemli ama gerçekten önemli eserlerinden birisidir. Türkiye'de ve Türkiye dışında daha sonra sabetaycılık konusunda yayımlanan tüm eserlerde, Scholem ve Prof. Abdurrahman Küçük başta olmak üzere Galante'nin hep kaynak olarak alındığı görülür. Çünkü sabetaycılıkla ilgili yazdıkları Rosanes, Danon ve Nehema'dan çok daha ilgi çekicidir ve orijinal belgelere dayanmaktadır. Kuşkusuz gerek Mısır yıllarında ve gerekse tüm yaşantısında Galante'nin İttihat ve Terakki ile olan ilişkilerinde pekçok sabetaycı dostu olmuştu. Eminiz ki bu kitap Galante'nin aslında sabetaycılar hakkındaki bilgisinin küçük bir bölümünü yansıtmaktadır.


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Savaş Çoban – Azınlıklar ve Dil

e-kitap indir
Azınlıklar ve Dil Küreselleşme, Ulus - Devlet Kitap Kapağı Azınlıklar ve Dil Küreselleşme, Ulus - Devlet
Savaş Çoban
Su Yayınevi

Küreselleşme ve ulus-devlet gerilimi arasında sıkışmış birçok dil ve kültür, bugün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Küreselleşme ulus-devletlerin dil ve kültürlerini tehdit ederken, Ulus-devlet anlayışları da kendi içindeki azınlıkların dil ve kültürlerini asimilasyona uğratıyor. Bu anlamda iç içe geçmiş tehditler ve olumsuzluklar birbirini izliyor. Yaşanmış ve yaşanan tüm bu olumsuzlukları yenmek için tek çıkar yol, çok dilli ve çok kültürlü-bir yapılanmaya gitmek; diller ve kültürler üzerindeki tüm baskıları ortadan kaldırmaktır. Elinizdeki bu çalışma, çok kültürlü ve çok dilli bir dünyayı öneriyor; savunuyor!


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Marcel Proust – Sainte Beuve'e Karşı

e-kitap indir
Sainte Beuve'e Karşı Kitap Kapağı Sainte Beuve'e Karşı
Marcel Proust
Doğu Batı Yayınları

Mucizevi geçmiş zamanın, edebî ziyafetlerin ve kibar âlemlerin en parlak anlatıcısı olan Marcel Proust, edebiyat çevrelerinde mest edici bir zirve noktası sayılır. Yazı ve dile ait akla hayale sığmayan bütün oyunlar, sonu gelmeyen tasvirler, baş döndürücü hassasiyetler ve keskin zekâlar, Proust’un üslubunda toplanmıştır. Proust, uzun ve zor cümleleriyle zamanın ve eşyanın büyüleyici ilişkisini kelimelere aksettirirken, her halükârda duyular dünyasında adeta Platonik güzellikle kabaran bir heykeltıraş olduğunu anımsatıyor. Proust, Sainte- Beuve’e Karşı’da gündelik yaşamından kesitler sunmanın ötesinde, bir insanın çevresiyle kurabileceği olağanüstü ilişkiyi de gözler önüne seriyor. Proust, Sainte-Beuve etrafında Balzac, Baudelaire, Gérard de Nerval okumaları yapıyor. Bu kitaptaki denemeler aynı zamanda onun sanata ve romana bakışını yansıtan önemli taslaklardır. Kayıp Zamanın İzinde’yi Proust’a yaraşacak bir mükemmeliyet algısı içerisinde Türkçe’ye kazandıran Roza Hakmen, çevirinin sanatlar içerisinde nasıl bir sanata dönüşebileceğini de gösteriyor.


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Mehmet Kara – Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig

e-kitap indir
Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig Kitap Kapağı Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig
Mehmet Kara
Nesil Yayınları

"Klasik eserlerimizin gün yüzüne çıkarılması, gündeme getirilip genç nesillerle tanıştırılması, yeni çıkış yolları aranırken onlara müracaat edilmesi zamanı geldi sanırız. Hatta bunu yapmakta geciktik bile… Mehmet Kara'nın Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig adlı eseri, bu dikkatle ortaya konulmuş kısa ve özlü bir çalışmadır." Prof. Dr. İsmet Emre "İslâm medeniyeti etkisinde ortaya konmuş ilk ürünlerden biri olan Kutadgu Bilig, aslında günümüze kadar bu açıdan ele alınmış olmalıydı. Kara'nın Kutadgu Bilig adlı dev eseri 'bir başka açıdan' ele alması önemli ve yerindedir… Yazar, 'Giriş' bölümünde Kutadgu Bilig'le ilgili çalışmaları bilimsel bir yaklaşımla sergileyerek okuyuculara bütünlüklü bir eser sunmuştur. Kitabın bir başka önemi de gayretli araştırıcıları bu doğrultuda yeni örnekler vermeye teşvik etmesidir." Ahmet Tek "Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig, Mehmet Kara tarafından kotarılmış ilginç bir çalışma..." Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu "Kutadgu Bilig'i tanımak isteyenlere iki kitap tavsiye ediyorum. Biri değerli dost Sait Başer'in Kutadgu Bilig'de Kut ve Töre adlı eseri, diğeri ise Mehmet Kara'nın Bir Başka Açıdan Kutadgu Bilig'i… Türk siyasî kültürünü kaynağından okuyabilirsiniz bu iki eserde..." Prof. Dr. Mim Kemal Öke


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir